چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

بارزد (قنه ) چیست و چه خواصی دارد؟

پاسخ :
ديسقوريدوس گويد :قنه انگم گياهي است که به خيزران مي ماند و در سوريا يعني در شام مي رويد.بعضي آن را (مکانيون )گويند .نوع بهتر متراکم تر است که به کندرشبيه است و با دست خرد مي شود .
مزاج :گرم و خشکاننده است .
خاصيت :نرمي بخش ، تحليل برنده ، بادشکن ، گرمي بخش و التهابي و جاذب است و از آن داروهاست که شايد گوشت را تباه سازد .
آرايش :جوش هاي عدسي را قطع مي کند .
ورم :داراي خنازير است .
قرحه :با سرکه بر زخمهاي شيري بمالند خوب است .
مفاصل :در علاج خستگي و کزاز و ترنجيدن ماهيچه مفيد است .
سر :داروي سردرد است . صرعي دار آن را بو کند بهوش آيد . علاج گيجي و بيهوشي است . داروي دندان درد و دندان کرم خورده است . درد سرد گوش را درمان مي کند .
اگر با روغن سوسن باشد و نيمه گرم در گوش بچکانند ورم و درد گوش را سودمند مي آيد و هيچ آزاري ندارد .
سينه :علاج برنشيت و سرفه هميشگي است .
اندام هاي راننده :در ريزش دادن حيض بسيار قوي است . اگر بردارند خفگي زهدان را معالجه مي کند .
زهرها :پادزهر تير زهرآلود ، و سم مار و کژدم است . دودش حشرات موذي را تار و مار مي کند .