چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خواص بسپايک چیست؟

پاسخ :
بسپايک عبارت از چوبي است باريک ، خاکي رنگ ، گره دار و کمي به سياهي و سرخي مي زند يا مايل به سبز است .
شاخه هايي دارد شبيه به کرم هايي که پاهاي بسيار دارند . مزه اش تا اندازه اي شيرين و گس است .
برخي گويند :بسپايک روي درختي در مردآب ها مي رويد . و پاره اي مي گويند بر سنگ ها نمو مي کند . بهترينش آن است که ستبري آن به اندازه ي انگشت کوچک و رنگش مايل به سرخي باشد و در درجه دوم نوع زرد پرمايه و شاداب و ترد که کمي تلخي و گوارايي همراه گسي دارد و مزه اش به مزه ي ميخک شباهتي دارد ،خوب است .
مزاج :گرم و خشک است .
خاصيت :گدازنده ، رساننده ، بادشکن و راننده رطوبت است .
مفاصل :ضمادش در پيچش عصب سودمند است .
اندام هاي دفعي :بدون درد دادن شکم را روان مي کند ، بلغم و کيموس آبي را بيرون مي راند . در مداواي قولنج بسپايک را در آبگوشت خروس يا ماهي يا آش حبوبات داخل مي کنند .
بيخ بسپايک را بکوبند و گرد آن را با عسلاب سبک مخلوط کنند و از آن بخورند مراره و بلغم را بيرون مي آورد .