چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

بورک چه خواصی دارد؟

پاسخ :
بورک درتأثير بخشي مانند نمک است و تفاوت اين است که بورک قوي تر از نمک است و قابض نيست .
گاهي آن را در سفاليني بر آتش بريان مي کنند .
خاصيت درماني :بسيارزداينده ،شوينده و قشرانداز است ،تنقيه مي نمايد و خلط هاي غليظ را مي برد .
آرايش :بورک را اگر برمو بپاشند مو را نازک مي کند.ضماد بورک خون را به سطح بدن مي کشاند و رنگ رخساره زيبا مي شود .بورک لاغري را علاج مي کند .ليکن اگر زياد بخورند رنگ را سياه مي گرداند .
زخم و قرحه :در زدودن چرک مؤثر و داروي خارش است . بورک و سرکه علاج جرب است .
مفاصل :از بورک و داروهاي ديگر مرهم مي سازند که بيماري فلج را به تأخير مي اندازد و به ويژه فلج سبک را از بين مي برد و داروي پيچش پي ها است .
سر :درعلاج شوره سر مفيد است .کف بورک را با عسل در گوش بچکانند در پاک نمودن و باز کردن گوش مؤثرو براي علاج کري سودمند است. بورک مخلوط با آب انگورکهنه يا شربت زوفا صداهاي گوش را ازبين مي برد. اندام هاي غذا :براي معده بد است و معده را تباه مي گرداند .ضماد بورک با انجير استسقا را فرو مي نشاند .
اندام هاي دفعي :برداشتن (حقنه )بورک شکم را روان مي سازد . بورک را با آب انگور کهنه و زيره يا پخته فيجن و شبت بخورند درد و پيچش روده (مغص )را از بين مي برد .در رفع درد شکم عموماً از نمک مؤثرتر است .
بورک را با برخي از داروهاي ضد کرم مي نوشند ،کرم ها را بيرون آورد . همچنين شکم و ناف را با آن مسح کنند و نزديک آتش بنشينند کرم ها را مي کشد و در اين زمينه نيز از نمک بهتر است .
زهرها :هربورکي و به ويژه بورک آفريقايي سوخته و ناسوخته و کف بورک نيز بهترين پادزهر قارچ سمي است .
در علاج گزيده سگ هاربورک را با پيه الاغ و خوک قاطي مي کنند و بر زخم مي گذارند .