چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خواص گل مهر زده چیست؟

پاسخ :
هر آنچه از اين گل بوي شبت بدهد نوع بهترين است .اگر خون از دهان بيايد و دهان را با آن بشويند خون بند آيد و گل به زبان مي چسبد .
خاصيت :بهترين بند آورنده خونريزي است و اگر اندام نرم باشد نمي تواند اين گل را تحمل کند و به زبري گرفتار مي آيد .سردي بخش و چسبنده است. ورم و جوش :ورم هاي گرم نوخاسته را فرو مي نشاند .
زخم و قرحه : زخم هاي تر را بهم آرد .زخم هاي دشوار را درمان مي کند .
بر سوختگي بمالند نمي گذارد چرک کند و زخم را شفا مي دهد .
مفاصل :علاج کوفتگي اندام ها است که از افتادن ناشي باشد .
شکستگي را بهم پيوند دهد .ريزش مواد را بسوي دست و پا منع مي کند . خوره را باز مي دارد .
سر :نزله ها و سيلان هاي دهان و لثه را قطع مي نمايد .
نفس کش :آسيب ديدن درون از افتادن را بر طرف مي سازد . در مداواي سل مفيد است .
زخم شش را مي خشکاند و داروي خون بر آوردن است .
اندام هاي دفعي :خوردنش از خراش و پوست اندازي روده جلوگيري مي کند ،به ويژه اگر آن را با صاف شده عسل حقنه کنند و بعد با نمک آب حقنه کنند بسيار مفيد است .
زهرها :گل مهر زده را با آب انگور کهنه مخلوط کنند و بخورند يا با سرکه بياميزند با سم ها و گزيده حشرات سمي مبارزه مي کند .
کسي که سم خورده اگر بعد از سم خوردن گل مهر زده خالص بخورد پي در پي استفراغ مي کند و سم بيرون مي ريزد .