چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

قارچ چه فوایدی دارد؟

پاسخ :
ديسقوريدوس گويد : قارچ خوردني هست و قارچ سمي هم هست .
انگيزه سمي شدن قارچ اين است که يا در نزديکي ميخهاي زنگ زده روئيده و يا در همسايگي کهنه پارچه هاي متعفن رسته يا در جوار لانه حشرات موذي سر برآورده است .بر قارچ هاي رطوبتي لزج يا کفکي مانند تار عنکبوت
مي نشيند .
مزاج :سرد و تر است .
خاصيت :خلط غليظ و بد به وجود آورد .بهتر آن است که قارچ را در آب بجوشاند و گلابي تر و خشک و پونه کوهي را با آن مخلوط کنند و بعد از خوردنش آب انگور کهنه انگوري پرمايه بنوشند .
سر :سبب کرخي و سکته مي شود .
نفس :قارچ خوردني سبب خناق مي شود تا چه رسد به قارچ سمي که کشنده است .
اندام هاي غذا :اگر قارچ خوب را زياد از حد بخورند سبب قي و استفراغ مي گردد .قارچ دير هضم است و غذاي بسيار مي دهد .
از خوردن قارچ سمي عرق سرد مي کنند و به غش گرفتار مي آيند .
اندام هاي راننده : عسر البول مي آورد .
زهرها :پادزهر سمي ، سکنجبين و پونه يا چلغوز خروس و مرغ با سرکه يا خوردن عسل است ، و گرنه شايد حداکثر در مدت يک روز بکشد .