چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خواص سپوس (نخاله ) چیست؟

پاسخ :
مزاج :گرم و خشک است .
خاصيت :زداينده ، نرم کننده و بسيار تنقيه کننده است ولي باز در تنقيه به گاودانه نمي رسد .بلغم را تحليل مي برد و بادها را مي پراکند .
ورم و جوش :سپوس مخلوط با سرکه ورم هاي نوخاسته را فرو مي نشاند .
ورم بلغمي و بادکردگي را علاج است .
زخم و قرحه :سپوس را با سرکه بسيار تند ضماد کنند و تا گرم است بر گري چرکين بگذارند بسيار مفيد است .
سينه :سپوس و به ويژه اگر آب پزش را با شکر و روغن بادام بخورند سينه را نرم مي کند .با آب انگور کهنه مخلوط شود و بر ورم پستان بگذارند مفيد است .
اندام هاي دفعي :روده را تحريک مي کند و محتويات را بيرون مي ريزد . سوپ سپوس را بخورند شکم نرم مي شود .
زهرها :ضماد سپوس پادزهر کژدم و مارگزيده است .