چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

فواید درخت سکبينه چیست؟

پاسخ :
درخت سکبينه خودش بهره اي ندارد و هر چه هست در انگم آن است .
تا متراکم و صاف تر باشد و رنگ رويه اش سرخ مايل به سفيدي و رنگ دروني اش سفيد مايل به سرخي باشد و زودتر در آب حل شود بهتر است و هر آنچه از اصفهان آورند بسيار خوب است .
اما نوعي که با زرد سفيد شبيه است و يا با زرد مخلوط شده باشد بد است .
مزاج : گرم و خشک است .
خاصيت : گدازنده ، لطافت بخش ، بادشکن ، گرمي بخش و زداينده است .
آرايش :سکبينه را در خوراک بريزند رنگ را زيبا مي کند .
مفاصل :در علاج فلج و گسستگي ماهيچه و وترهاي ميان ماهيچه مفيد است .
سکبينه را بخورند يا حقنه کنند مواد ماندگار در سرين را اسهال مي دهد و درد سرد مفاصل را دوا مي کند .
سر :داروي صرع است و سردرد سرد و ناشي از باد را تسکين مي بخشد .
چشم :در چشم بکشند تم را از چشم مي راند ، آماس پلک را فرو مي نشاند و لکه هاي داخل چشم را مي زدايد .در علاج آب در چشم آمدن بهترين دارو است .
سکبينه را در سرکه بسايند و بر ورم جو ماننده پلک بگذارند از بين مي رود و قرحه هاي چشم را درمان کند .
سينه :سکبينه را با آب فيجن فشرده بخورند در علاج سينه درد ، پهلودرد ، سرفه هميشگي و بدتنفسي مفيد است و سينه را از خلط هاي نارسيده پاک مي گرداند .
اندام هاي غذا :در علاج استسقا خوب است .آب زرد را بيرون مي ريزد . از سکبينه و بادام تلخ يا به جاي بادام تلخ ، فيجن را با عسل يا نان گرم ضماد سازند درد کبد را از بين مي برد .بخورند يا حقنه کنند در علاج قولنج ، درد و پيچش روده و از بين بردن سنگ گرده و مثانه مفيد است .
سکبينه شهوت انگيز است .حيض را ريزش مي دهد . شکم را ملايم و نرم مي کند.خلط لزج و آب زرد را بيرون مي ريزد و براي زهدان مفيد است .
تب ها :در تب هاي هر روزه سودمند است .
زهرها :بر پوست بمالند پادزهر نيش حشرات و ضد سم خوردگي است و در اين زمينه از بارزد بسيار مؤثرتر است .