چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

فواید گیاه سيساليوس (کاشم ) چیست؟

پاسخ :
برگش به برگ رازيانه مي ماند و از برگ رازيانه ستبرتر و ساقه اش زبرتر است .
مزاج :گرم و خشک است .
خاصيت :کاشم و بيخ و تخمش گدازنده ، لطافت بخش و بادشکن است . دردهاي ناپيدا را تسکين مي دهد .بلغم بند آمده را مي گدازد .چهارپايان از آن بخورند بهره بسيار مي دهد .با آب انگور کهنه بخورند ضد سرما است و اگر با فلفل باشد براي سرما خوب است اما پلک را زيان مي رساند .
مفاصل :براي درد پشت خوب است .
سر :بهترين داروي صرع و سبک عقلي است .(کند ذهني )
سينه :کاشم و به ويژه بيخ و تخمش که با هم باشند در علاج برنشيت ، دشواري نفس ، نفس بلندي و سرفه مزمن ،بسيار مفيد است . اگر بيخ کاشم را با عسل درآميزند معجون شود و بليسند سينه را از رطوبت هاي لزج پاک مي نمايد .
اندام هاي غذا :بادشکن است . دردهاي دروني را درمان مي کند . کاشم و به ويژه بيخش در هضم غذا کمک مي کند . با معده سازگار است . پيچش و درد روده که ناشي از بادکردگي باشد علاجش با کاشم است .
زايمان انسان و حيوانات را آسان مي کند . داروي عسر بول است . در مداواي درد زهدان و خفگي زهدان و دردهاي دروني مفيد است .
اگر به مدت ده روز هر روز افشره ساقه اين گياه و تخمش را در سيکي بريزند و بنوشند درد گرده بر طرف مي شود .
کاشم عموماً براي گرده خوب است .خوردنش علاج چکميزک است ، حيض را ريزش مي دهد و در دردهاي ناپيدا مفيد است .
تب ها :گويند براي مداواي تب بلغمي بد نيست .