چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

سياه دانه چه خواصی دارد؟

پاسخ :
مزاج :گرم و خشک
خاصيت :تند و تيز ، تکه کننده ، بلغم ، زداينده ، بادشکن است و بادکرده ها را فرو مي نشاند .بسيار تنقيه کننده است .
آرايش : زگيل هاي واژگون را مي برد .خال ها را مي زدايد و در علاج لک و پيس و برص ويژگي دارد .
ورم و جوش :با سرکه داروي جوش شري و ورم بلغمي سخت است .
قرحه :با سرکه به زخم بلغمي و گري چرکين بگذارند مفيد است .
سر :داروي زکام است و به ويژه اگر در روغن سرخ کنند و در وصله کتان بپيچند و بر پيشاني بمالند سردرد سر را از بين مي برد .
اگر شبي در سرکه باشد و فرداي آن روز آن را بسايند و آن را بو بکشند در علاج سردرد مزمن و کج دهني بسيار مفيد است .
سياه دانه سبب باد کردن انسداد پالايشگاه است .
آب پزش را با سرکه مزمزه کنند درد دندان تسکين مي يابد و اگر با چوب صنوبر آب پز شود در تسکين درد دندان مؤثر است .
چشم :سياه دانه را بسايند و گردش را با روغن زنبق مخلوط کنند و به بيني بکشند اول آب آمدن در چشم را مانع مي شود .
نفس کش :با نطرون خورده شود در بلند نفسي مفيد است .
اندام هاي راننده :سياه دانه را بخورند يا برناف بمالند داروي کرم و کرم کدو است . اگر چند روزي آن را بکار برند حيض را راه مي اندازد .
اگر با عسل و آب گرم خورده شود در سنگ کليه و مثانه مفيد است .
تب ها :در علاج تب هاي بلغمي و سودايي داروي بسيار خوبي است .
زهرها :خوردنش پادزهر نيش رتيل است .حشرات از دودش مي گريزند . بسيار خوردنش کشنده است .