چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دارچين چه خواصی دارد؟

پاسخ :
چندين نوع دارچين هست و نام هاي متعدد دارد .دارچين خوب که به سياهي مي زند ، کوهي و ستبر است (غليظ ).دارچين سفيد و سست که ريشه اش از هم پاشيده ،سياه رنگ و صاف است و کمتر گره دارد .
دارچيني که به رنگ سبز مايل و مزه اش همان مزه (سليخه ، دارچين ختايي )،پوستش به پوست آن شبيه و به رنگ سرخ است که اين نوع تا مدتها قوتش مي ماند و به ويژه اگر کوبيده شود و بوسيله محلولي قرص گردد .
بهترينش آن است که بوي خوش دارد و تند مزه است و زبان را نيازارد . رنگش صاف و بدون آميزه است .
مزاج :گرم و خشک است .
خاصيت :همه دارچين ها گرمي بخش ، باز کن ، زداينده عفونت ، بسيار لطيف ، جذب کننده هستند و علاج همه نيروهاي تباه ، خلط هاي زنگاري و فاسد مي باشند .
روغن دارچين گدازنده ،بسيار گرم و تحليل برنده است .
آرايش:محلول آن را بر لکه ها و نقطه هاي عدسي مي مالند و با سرکه علاج جوش هاي شري است .
زخم و قرحه :در مداواي اگزما وزخم ها مفيد است .
مفاصل :در علاج لرزه روغن دارچين تأثيري عجيب دارد .
سر :براي زکام خوب است .روغنش سرگراني مي آورد . دماغ را مي پالايد و رطوبت هاي دماغ را بر مي چيند . مسکن درد گوش است .
چشم :خوردن و به چشم کشيدنش تم و تيرگي چشم را مي برد و رطوبت غليظ چشم را مي زدايد .
سينه :داروي سرفه است . سينه را مي پالايد . ورم ها را مي رساند. کبد ، بندآمدني هاي کبد را باز مي کند و کبد را توان مي بخشد .
اندام هاي غذا :رطوبت معده را بر مي چيند ، معده را قوي مي کند و داروي استسقا است .
اندام هاي دفعي :دارچين را با کمي روغن زيتون ، موم وزرده تخم مرغ مخلوط کنند درد و ورم زهدان و کليه را دوا مي کند . اگر تنها باشد قوتي بيش ازلازم دارد و سفتي به بار مي آورد .
دارچين بول و حيض را براه مي اندازد . اگر با زيره سياه باشد علاج بواسير است .
تب ها :براي تب و لرز مفيد و به ويژه اگر روغنش را به تن بمالند بهتر است .
زهرها : ضد حشرات موذي است .
اگر با مر باشد پادزهر کژدم است .