چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خواص ريحان کوهي چیست؟

پاسخ :
ريحان کوهي همان حوک مشهور است .روغن ريحان کوهي و روغن مرزنگوش داراي نيروي مشابه هستند ، ليکن از مرزنگوش ضعيف تر است و در آن نيروهاي مخالف هست .
مزاج : گرم و خشک است .
خاصيت : هم قابض است و هم مسهل ، زيرا خود به خود قابض است ليکن گاهي با خلطي بر مي خورد که براي بيرون آمدن آمادگي دارد خلط را بيرون مي راند که در اين صورت بايد مسهل باشد .گدازنده ،رساننده و بادزا است . زود مي گندد و خلط بد و سودايي به وجود مي آورد . تخم بادروج داروي سودا است .
دمل و جوش:اگر همراه سرکه وروغن گل بر ورم هاي گرم بمالند مفيداست.
سر :چکانيدن افشره اش در بيني خون دماغ را متوقف مي کند . به ويژه اگر از افشره آن و سرکه آب انگور کهنه و کافور فتيله بسازند علاوه بر در علاج خون دماغ براي سنگيني گوش مفيد است .
در بعضي از مزاج ها عطسه آور و در برخي مسکن عطسه است .
چشم :ضماد آن پريدن پلک چشم را از بين مي برد . خوردن آن تم چشم مي آورد ، زيرا مرطوب است . تبخير و در چشم کشيدن افشره اش ديد را تقويت مي کند .
اندام هاي تنفسي :توان بخشي قلب است . شش و سينه را مي خشکاند . در حالت خون برآوردن دارويي خوب است و شير را به راه مي اندازد .
اندام هاي غذا : دير هضم است ، زود مي گندد ، براي معده بد است .
قابض است و اگر با خلطي برخورد کند که آمادگي بيرون آمدن داشته باشد مسهل خلط است .مدر بول است . مضر معده است ، تخمش داروي بي اختياري ادرار است .
زهرها :بر جاي نيش زنبور و کژدم بگذارند پادزهر است .