چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

زاج چند نوع است و چه خواصی دارد؟

پاسخ :
زاج ها بر چند نوعند :سفيد ، سرخ ، سبز ، زرد ، قلقديس ، قلقند ، زاج سوري ، قلقطار که از زاج زرد است .
زاج سبز مصري از قبرسي قوي تر است .
مزاج : گرم و خشک است .
خاصيت : همه زاج ها سوزنده هستند و خشک ريشه بوجود مي آورند .
دمل و جوش:زاج زرد در علاج باد سرخ و ورم هاي مسري مفيد است.
زخم و قرحه :همه انواعش در علاج گري تر و سعفه مفيدند . از آنها فتيله بسازند و در ناصور فرو برند درد و سوزش را بر طرف مي کند .
مفاصل :با زاج سوزي و خمر حقنه کنند علاج بيماري اعصاب است .
سر :زاج عموماً و به ويژه زرد آن بازدارنده خون دماغ است .
همه انواعش داروي خوره و ورم هاي بد لثه هستند .فتيله را به زاج آغشته کنند ، به عسل بمالند و در گوش چرکين وريمي فرو کنند گوش خوب مي شود. اگر گرد زاج را در گوش فوت کنند باز مفيد واقع خواهد شد .
گرد زاج خوره دندان را متوقف مي سازد .
زاج سرخ که به سوري مشهور است دندان هاي لق را محکم مي کند .
مرهمي که با زاج و به ويژه با زاج سرخ باشد خوره دهان و بيني و چرک دهان و بيني را از بين مي برد .
چشم :زاج عموماً و بخصوص زاج زرد سختي و زبري پلک چشم را درمان مي کند .
اندام هاي تنفسي :شش را مي خشکاند و بعيد نيست که انسان را هلاک کند. زهرها :از آنجا که ريه را مي خشکاند مي توان آن را از سموم شمرد .