چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

زعفران چه خواصی دارد؟

پاسخ :
بهترينش زعفراني است که تر و تازه و خوشرنگ و داراي بوي تند و خوش باشد و بر موي برگ آن اندکي سپيدي باشد . پر مايه و درست باشد ، زود رنگ دهد ، چسبنده نباشد و خرد نگشته باشد .
مزاج :خشک و گرم
خاصيت :قبض ، گدازنده ، و به سبب قبوضيتي که دارد پزاننده و چسبنده است . گرماي معتدل دارد و باز کننده است . عفونت را مي زدايد و درون را تقويت مي کند .
آرايش :خوردن زعفران رنگ و رو را صفا مي دهد .
دمل و جوش : ورم را مي گدازد ، بر باد سرخ بمالند مفيد است .
سر : سردرد مي آورد ، به سر زيان مي رساند ، داروي ورم گرم داخل گوش است .
چشم : ديده را جلا مي دهد ، اشک ريزي را منع و تيرگي چشم را بر طرف مي کند .
با به چشم کشيدنش کبودي چشم که از بيماريها پيدا شده علاج مي شود .
سينه : شادي افزا و توان بخش قلب است . بيماراني که از التهاب حجاب حاجز و پيچش شکم رنج مي برند زعفران يا روغن آن را بو کنند به خواب مي روند .نفس روان مي شود و ابزار تنفسي را نيرو مي بخشد .
اندام هاي غذا : دل بهم آور است . مخالف ترشي است که اشتها را در معده بر مي انگيزد و از اين رو زعفران اشتها را از بين مي برد . کبد و معده را تقويت مي کند . معده را دباغ مي دهد و قبض مي گرداند . براي طحال خوب است .
اندام هاي دفعي : شهوت انگيز است . ادرار بول کند . زعفران را با موم يا زرده تخم مرغ و دو چندان روغن زيتون مخلوط کنند در علاج سخت شدن زهدان و بهم آمدن دهانه ي آن و قرحه هاي پليد زهدان مفيد است .
زايمان را آسان مي کند .
زهرها :اگر سه مثقال را يک مرتبه بخورند از شادي سکته مي کنند و مي ميرند .