چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خواص زيتون چیست؟

پاسخ :
درختي است تنومند که در برخي از سرزمينها مي رويد . از زيتون روغن مي گيرند .
روغني که از زيتون نارسيده گيرند نامش زيت انفاق است و آنچه از زيتون رسيده و ميانه رسيده و نارسيده به دست مي آيد زيت است و بس .روغن را از زيتون کاشتني و از زيتون وحشي مي گيرند .
روغن زيتون اگر کهنه باشد در ضمادها تأثير روغن کرچک و روغن ترب و روغن سياه دانه دارد .ليکن از آنها گرم مزاج تر است و کنشش تقريباً آنهاست .
بهترين روغن زيتون که براي تندرستان مفيد باشد روغن زيتون نارسيده است.
مزاج :روغن زيتون نارسيده سرد و خشک است .
خاصيت :همه نوع از روغن زيتون تن را توان مي بخشد ، جنبش را زياد مي کند و پالاينده است .
آرايش :برگ زيتون وحشي براي کژدمه داروي خوبي است و بر تن بمالند بازدارنده عرق است . روغن زيتون وحشي در بسياري از کنش ها با روغن گل برابر است .روغن زيتون وحشي مو را نگه مي دارد و نمي گذارد زود سفيد شود اما به شرطي که هر روز استعمال شود .
دمل و جوش :ضماد زيتون وحشي در علاج باد سرخ و بيماري مفيد
است.ورم گرم را مي گدازد .چوب تر زيتون را آتش بزنند ،خونآب هايي که از آن مي تراود داروي گري و قوباء است .
زخم و قرحه :روغن زيتون نارسيده وحشي در علاج قرحه تر ، قرحه خشک ، و گري مفيد است .
برگ زيتون وحشي داروي باد سرخ ، بيماري مورچه ، جوش هاي مسري ، جوش هاي پليد ، جوش هاي چرکين و شري است .
سوختگي را با زيتون پرورش يافته در نمک آب ضماد کنند تاول نمي زند ، و چرک پليد را مي زدايد .
مفاصل : حقنه با آب زيتون نمک سرد ـ زيتون شور ـ داروي بيماري اعصاب است .
روغن زيتون شسته داروي درد پي بيماري اعصاب است .
کساني که نقرس دارند با روغن زيتون کهنه جاي نقرس را بمالند مفيد است .
سر : برگ زيتون را در آب غوره بجوشانند تا در پرمايگي چون عسل شود ، بر دندان کرم خورده بگذارند دندان را بر مي کند .
روغن زيتون وحشي در علاج سر درد همانند روغن گل است .
افشره زيتون وحشي را خشک مي کنند ، از آن قرص مي سازند و نگه مي داريد ، رطوبت هاي گوش را درمان مي کند .
مزمزه کردن با روغن زيتون وحشي خونريزي لثه را باز مي دارد و دندانهاي لق را استوار مي سازد .
انگم زيتون وحشي را اگنه دندان کرم خورده کنند مفيد است .
روغن زيتون بهترين معالج درد گوش است .
برگ زيتون ساييده براي از بين بردن جوشهاي زبان و دهان مفيد است .
چشم : روغن زيتون کهنه (شش ساله را )در چشم بکشند تيرگي چشم از بين مي رود .غليظ شده رسوبي آن ضمن داروهاي چشم است .
سينه :بخور کردن زيتون سياه همراه هسته اش علاج برنشييت و بيماريهاي شش است .
اندام هاي غذا :رسوبي روغن زيتون را بر شکم مستسقي بمالند مفيد
است .زيتون تنهاي تنها دير هضم است .زيتون درشت نمک پرورده اشتهاآور ، توان بخش معده مي باشد و رکموس قبض بوجود مي آورد .
اندام هاي دفعي :قبل از غذا زيتون را با آبکامه خورند شکم نرم گردد ( ملين است )زيتون را با فيجن بپزند علاج پيچش روده و کرم است . در قولنج ورمي مفيد و براي علاج قولنج دردي بدان حقنه مي کنند .
افشره زيتون را فرزجه کنند نزيف و رطوبت هاي زهدان را قطع مي کند.
شکم را با ضماد زيتون و آرد جو ببندند اسهال مزمن را چاره مي کند .
فرآورده روغن زيتون کهنه با آب غوره را اگر حقنه کنند در علاج قرحه دروني مقعد و زهدان سودمند است .
حقنه با انگم ادرار بول و پرزه انگمش ادرار حيض مي کند .
زهرها :زهر خورده اگر روغن زيت را با آب گرم بخورد با اينکه دلش بهم مي خورد ولي از قوت سم مي کاهد .مي گويند انگم زيتون وحشي زهري است کشنده .