چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

حناء چه خواصی دارد؟

پاسخ :
ديسقوريدوس گويد :حماء درختچه اي است که برگهايش بالاي شاخه ها قرار گرفته و به برگ زيتون شباهت دارند . ليکن از برگ زيتون بهتر و نرم تر و سبزرنگ تر است .
گل حناء سپيد است ،به گل اشنه مي ماند و بوي خوش دارد .
تخم حناء سياه و شبيه به تخم گياهي است که آن را ياس کبود مي خوانند .
مزاج :سرد و خشک
خاصيت :داراي نوعي گدازندگي و گيرندگي است . خشک مي کند ولي آزار نمي رساند و تحليل مي برد .بادشکن است و دهانه رگ ها را باز
مي کند.روغن حنا بسيار گرمي بخش و نرم کننده است .
آرايش :حنا و آب کندس را بر مو بمالند مو را سرخ رنگ مي کند .
دمل و جوش :آب پز حنا در علاج ورم گرم ، بلغمي و ورم پره بيني مفيد است و مي خشکاند .
زخم و قرحه :آب پز حنا را بر سوختگي بپاشند مفيد است .
مفاصل :درد پي ها را تسکين مي دهد . در مرهم فلج و کشيدگي مفيد است .
روغن حنا خستگي را از بين مي برد . پي ها را نرمش مي بخشد و در شکستگي استخوان مفيد است .
سر :حنا و سرکه را بر پيشاني مالند سردرد تسکين مي يابد .
حنا و سرکه در علاج زخم دهان و جوش هاي زبان و پيرامون زبان
مفيد است .سينه :داروي ورم داخلي حجاب و در مرهم خناق وارد است .
اندام هاي دفعي :درد زهدان را درمان مي کند .