چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خربزه چه خواصی دارد؟

پاسخ :
ريشه اش خشکي آور است .
خاصيت :رسيده اش لطيف و کالش متراکم است .مزاج خربزه نارسيده مزاج خيار است و به هر حال باز کننده است .گرمک از حيث خلط از ساير انواع خربزه بهتر است.گوشت آن زداينده و به ويژه تخمش بسيار جلادهنده است
خربزه رسيده و نارسيده هر دو زداينده و تخم آن بيشتر زداينده است .
خربزه با هر خلطي که در معده باشد مي سازد و تبديل به آن خلط مي شود .
خربزه بيشتر ميل به بلغم شدن مي کند تا صفرا و سودا شدن .گرمک زود تغيير نمي کند .
آرايش :خربزه و به ويژه پوست و مغز آن پوست را پاک مي کند . در برداشتن لکه هاي سياه و سفيد پوست و التهاب پوست مفيد است و اگر مغز آن را چنان که هست با آرد گندم خمير کنند و درآفتاب خشک کنند مفيدتر
است .
چشم :پوستش را بر پيشاني بچسبانند مانع نزله هاي چشم مي شود و داروي بسيار خوبي است .
اندام هاي غذا :خربزه عموماً و به ويژه ريشه اش قي آور است . خربزه اگر خوب هضم نشود قي آور و مسهل مي گردد .گرمک دير هضم است مگر اينکه با همه محتوياتش خورده شود . گرمک از خربزه مغذي تر و خلطش بهتر است .
خربزه را بايد بعد از خوردن طعام خورد ،درغير اين صورت دل را بهم مي زند و قي مي آورد .بهتر آن است که بعد از خربزه کسي که گرمي دارد سکنجبين بخورد و کسي که رطوبتش زياد است کندر يا زنجفيل پرورده .
اندام هاي دفعي :کال و رسيده اش مدر بول است و علاج براي سنگ مثانه و کليه ولي بشرطي که سنگ ريز باشد و در خرد کردن سنگ کليه
ويژگي دارد .
گرمک کمتر ادرار آور و شيرين تر است و از خربزه زودتر به معده مي رسد و به ويژه اگر گرمک نرم باشد .
زهرها :اگرخربزه در معده فاسد شود ،سم مي گردد و هرگاه سنگيني معده حس شود بايد بسرعت معده را خالي کنند و به هر وسيله اي باشد استفراغ نمايند .