چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

شلکا انجير چیست و چه منافعی دارد؟

پاسخ :
ديسقوريدوس در کتاب خود گويد :درختي است تنومند ، به درخت انجير مي ماند و شيره بسيار دارد .برگش شبيه برگ توت و ساليانه سه الي چهار بار ميوه مي دهد . ميوه اش از جوانه شاخه ها سر بر نمي زند ، چنان که در درخت انجير ديده مي شود ، بلکه ميوه آن از ساقه شاخه ها و به انجير بياباني شبيه است .
مزه اش از انجير نارسيده شيرين تر و دانه هايش به بزرگي دانه انجير
نيستند .مزاج : گرم و تر است .
خاصيت :از شيره درخت آن قرص مي سازند و حقنه(وارد کردن مانند شياف ،آمپول و ...) مي شود که ملين است و بسيار گدازنده .
اندام هاي غذا :با معده ناسازگار است .
زخم و قرحه :شيره آن چسبنده است و زخم هاي دشوار را درمان مي کند. دمل و جوش :آماس هاي سخت را نرم مي کند .
اندام هاي دفعي :مسهل است .
تب ها :شيره درخت آن در علاج تب لرز مفيد است .
زهرها :شيره آن را بر جاي نيش بمالند پادزهر حشرات است .