چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

شبدر چند نوع است و چه خواصی دارد؟

پاسخ :
شبدر گياهي است که سه نوع دارد :بياباني ، کاشتني و مصري . تخم آن را نان مي کنند و مي خورند .
مزاج : گرم و خشک
خاصيت :شبدر کاشتني به اعتدال مي زدايد و مي خشکاند . شبدر بياباني قبض و گري رسان است و روغنش بادهاي پرمايه را پراکنده مي سازد .
آرايش :شبدر کاشتني و بياباني هر دو داروي لکه هاي سياه رخسارند .
زخم و قرحه :افشره شبدر کاشتني که با عسل باشد زخم را تنقيه
مي کند.
مفاصل :روغنش داروي درد مفاصل است .
سر :افشره اش را به بيني کشند عطسه مي آورد و برا ي بيماران صرع بسيار مفيد است .
چشم :افشره شبدر کاشتني و به ويژه اگر با عسل باشد سفيدي چشم و تم چشم را چاره مي کند .
سينه :هر نوع از شبدر و به ويژه بياباني آن درد دنده ها را که از بلغ باشد دوا مي کند .خناق و درد گلو مي آورد و در اين حالت علاجش گشنيز و کاسني و کاهو است که آسيبش را دفع مي کنند .
اندام هاي غذا :علاج درد سرد بادزاي معده است .روغنش در سر آغاز استسقا داروي خوبي است .
اندام هاي دفعي :ادرار بول و حيض مي دهد .شبدر بياباني با شربت تخم پنيرک بستاني داروي درد مثانه است .روغن شبدر علاج درد بيضه ها و زهدان است .
شبدر بياباني قي و اسهال را درمان مي کند . شکم را بند مي آورد . شبدر و تخمش شهوت انگيز است .
تب ها :کسي که تب نوبه دارد اگر سه برگ يا سه دانه از تخم شبدر بخورد يا اگر در تب سه اندر ميان چهار برگ يا چهار دانه از تخمش را بخورد نوبت تب ها بهم مي خورد .
زهرها :آب شبدر بر جاي نيش کژدم بپاشند فوراً تسکين مي يابد .اما اگر بر اندامي درست پاشند سوزش و درد پيدا مي شود .
تخمش از خود شبدر در علاج نيش کژدم قوي تر است .