چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خواص صنوبر چیست؟

پاسخ :
درختش مشهور است .
مزاج :الياف صنوبر بزرگ بسيار قوي و الياف صنوبري که آن را فوفي مي گويند ناتوان تر است .
خاصيت :اليافش بسيار قبوضيت دارد . کرمي که در صنوبر است در برندگي همانند آلاکلنگ است .
زخم و قرحه :اليافش زخم را بهبود مي دهد . در علاج زخم ناشي از سوختگي مفيد است .اليافش به اندازه اي گيرنده است که مي تواند پوست انداختن از ضمادش شفا يابد .اليافش را بسايند و گردش را بر سوخته آب گرم بپاشند مفيد است .ساييده برگش را بر زخم بگذارند زخم را بهم مي چسباند .
اليافش در علاج جاي ضربه خوردن مفيد و بهم آورنده زخم است و برگش که نمناک تر است در اين زمينه از الياف مؤثرتر است .
سر:آب پز پوست صنوبر را در دهان بگردانند بسيار بلغم بيرون مي آورد.
درآب جوشيده اليافش را با سرکه دردهان بگردانند درد دندان تسکين مي يابد .آب پز الياف صنوبر و سرکه را در دهان بگردانند بلغم هاي بسيار سرازير مي کند .
چشم :دود صنوبر از ريزش مژه جلوگيري و خوره گوشه چشم را درمان مي کند .
سينه :دانه اش داروي سرفه کهنه است .
اندام هاي غذا :خوردن پوست و برگ صنوبر درد کبد را درمان مي کند .
اندام هاي راننده :دانه اش شکم را بند مي آورد . تخم صنوبر با تخم خيار چنبر همراه آب انگور کهنه سياه انگور خورده شود ريزش بول مي دهد و علاج زخم گرده و آبدان است .الياف صنوبر شکم را بند مي آورد .