چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خوردن پنیر چه فوایدی دارد؟

پاسخ :
اگر آن را از شير گيرند پنير است و اگر از ماست به دست آورند نامش کشک است .
مزاج : پنير تر و تازه گرم و خشک است .
آب پنير چون داراي ماده بورکي است و آن را از خون اول استفاده کرده و از جزء صفرايي سهمي دارد تا اندازه اي گرما دارد . بهترينش ميانه دلمه و پنير شده است چون هم دلمه و هم تند شده که بايد با دندان جويد خوب نيستند .
پنيري که بي مزه و کمي مايل به شيريني و چاشني لذيذ دارد ،و به اعتدال نمکين است و در اندرون بسيار نمي ماند خوب است . پنيري که از ترش ( ماست )گيرند بهترين است .
خاصيت :زداينده است ، پنيرتر غذا دهنده و فربه کننده است . بعد از پنير تر اگر عسل بخورند بسيار مفيد است . پنير کهنه گرم ، زداينده ، صاف کننده و حفظ آن مراره اي است .
پنير نمک سود و تازه حالت وسطي دارد .
آرايش :آب پنير را مخلوط با داروهاي پالاينده سودا بخورند لکه هاي سياه صورت را از بين مي برد .پنير تر و هم وزن آن پوست انار را با هم بجوشانند تا آب نيمه گردد ،آب باقيمانده را بر صورت بمالند ترنجيدن را درمان مي کند . پنير نمک سود کهنه لاغري مي آورد .
دمل و جوش : پنيرتر و نمک نديده آماس زخم ها را باز مي دارد .
زخم و قرحه :پنير کهنه در معالجه قرحه بد و زخم ها خوب است . پنير تر براي زخم هاي نرم و تازه از پنير کهنه مفيدتر است و نمي گذارد ورم کند . آب پنير داروي گري است .
مفاصل : پنير کهنه را بسايند و با روغن زيتون يا با آب پاچه گاو که شور باشد مخلوط کنند و ضماد آن را بر مفصلي که سنگ دارد بگذارند سنگ مانند گچ بيرون مي آيد و آزاري هم ندارد .
چشم :ضماد پنير بي نمک داروي رمد و نقطه سرخ چشم است .
اندام هاي سينه :پنيرآب پز شود و به شيرده بخورانند شيرش زياد مي گردد .
اندام هاي غذا :پنير نمک زده و همچنين پنير بي نمک با معده ناسازگار است . اما نمک زده اش کمي در دباغي کردن معده مؤثر است .
اندام هاي دفعي : پنير عموماً و به ويژه پنير تازه براي سنگ و مثانه بد است و اگر با ادويه جات تند بخورند بدتر مي گردد . پنير نمک نديده ملين است و آب آن صفرا را بيرون مي ريزد ، چون ماده بورکي در اوست و زداينده شده است ، در اين زمينه تأثير ويژه اي دارد و اگر آب پنير بي نمک و با عسل باشد بهترين اثر را دارد . دارويي که از آب پنير مي گيرند عبارت است از دارويي که فرآورده شير بز و گوسفند است . پنير در قرحه روده مفيد است و پنير برشته نافع تر است ، اسهال را باز مي دارد . گاهي پنير بريان شده را مي سايند و با روغن گل يا روغن زيتون مي آميزند و حقنه مي کنند از برآمدن جلوگيري مي نمايد .
زهر :گويند پنير که با پونه کوهي باشد پادزهري مفيد است .