چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

کمکهاي اوليه براي فردي که دچار سکته قلبي شده است،چیست؟

پاسخ :
سکته قلبي به علت مسدود شدن يکي از شاخه هاي شريان کرونري ايجاد مي شود. قسمتي از عضله قلب که توسط شاخه ي بسته شده خون رساني مي شد، از بين خواهد رفت. اگر اين قسمت بزرگ باشد، احتمال مرگ بسيار است اما در صورتي که اين قسمت کوچک باشد، بهبودي امکان پذير است اما چون قسمتي از عضله قلب از بين مي رود فعاليت قلب ضعيف مي شود. برخي ممکن است چندين بار سکته کنند اما زنده باقي بمانند. ويژگي هاي سکته قلبي عبارت است از:
درد فشار دهنده ناگهاني در وسط سينه (ممکن است درد به دست ها، پشت يا گلو انتشار يابد)
غش کردن
ريزش عرق شديد
نبض ضعيف و تند که ممکن است نامنظم بزند (نبض طبيعي حدود 60 تا 80 بار در دقيقه است)
تنگي نفس
ممکن است بي هوشي رخ دهد
ممکن است ايست قلبي هم ايجاد شود. از حرکت، نوشيدن و آشاميدن بيمار جلوگيري کنيد.
در برخورد با بيماري که دچار سکته قلبي شده نکات زير را رعايت کنيد:
1. اگر بيمار هوشيار است، او را در وضعيت نيمه نشسته قرار دهيد.
2. بيمار را آرام کرده و اطمينان خاطر بدهيد.
3. لباس بيمار را باز و تکمه ها و کمربند را آزاد و راحت کنيد.
4. نبض و تنفس بيمار را کنترل کنيد.
5. اگر بيمار بي هوش است او را در وضعيت ريکاوري قرار دهيد.
6. اگر ايست قلبي رخ داد، ماساژ قلبي را شروع کنيد.