چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چرا بعضي از افراد، به طور دائم دچار سينوزيت مي شوند و بعضي از افراد خيلي کم آن را تجربه مي کنند؟

پاسخ :
در لغت شناسي پزشکي، ترکيبي با عنوان فاکتورهاي خطرساز وجود دارد که براي بسياري از بيماريها کاربرد دارد. به عنوان مثال هر کسي مي داند که مصرف سيگار يک فاکتور خطر ساز براي سرطان ريه يا مصرف الکل يک فاکتور خطر ساز براي سيروز کبدي و نارسايي آن است. بسياري از مردم مي دانند که استرس، فشار خون بالا، ديابت و... به عنوان فاکتور خطر ساز براي بيماريهاي قلبي - عروقي به شمار مي آيند.
بر همين اساس، براي ايجاد سينوزيت به تعدادي فاکتور خطر ساز نيازمنديم. همانطور که در ابتداي معرفي سينوزيت عنوان شد براي شروع سلسله مراحلي که در انتها به سينوزيت منجر مي شود بايد دهانه ي ارتباطي بين يک سينوس و فضاي حلق بسته شود و هر عاملي که اين کار را انجام دهد فاکتور خطر ساز ناميده مي شود.
آلرژي و التهاب بيني که تحت عنوان رينيت آلرژيک آن را عنوان کرده ايم، مهمترين فاکتور يا عامل خطرساز براي ايجاد سينوزيت است. ساير فاکتورهاي خطر ساز عبارتند از: 1- پوليت 2- تومور3- انحراف تيغه ي بيني و...