چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

در چه صورت، از سي تي اسکن به عنوان اقدام تشخيصي استفاده مي کنيم؟

پاسخ :
از آنجايي که، تشخيص سينوزيت با توجه به گرفتن شرح حال و معاينه بيمار، آسان است معمولا پزشکان کمتر از اقدامات تشخصي مثل سي تي اسکن استفاده مي کنند.
اگر هر کدام از خصوصيات زير وجود داشته باشد، پزشکان به فکر استفاده از سي تي اسکن براي تشخيص سينوزيت مي افتند.
1- اگر بيمار، مبتلا به سينوزيت مزمن باشد.
2- اگر سينوزيت به درمان دارويي، پاسخ مناسب ندهد.
3- اگر فکر کنيم که احتمالا علت سينوزيت يک انسداد مکانيکي مثل پوليپ، تومور... مي باشد.
ذکر اين نکته ضروري است که پزشک گاهي اوقات با وجود، بعضي از اين خصوصيات، نيازي به استفاده از سي تي اسکن احساس نمي کند و گاهي بدون وجود اين خصوصيات بر اساس تشخيص خود، دستور انجام سي تي اسکن را صادر مي کند.