چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا كسى كه براى هر يك از درآمدهاى خود سال خمس جداگانه‏اى قرارداده، جايز است خمس سودى را كه سر سال خمسى آن رسيده، از سودهاى ديگرى كه سال بر آنها نگذشته است، بپردازد؟ و در صورتى كه بداند اين درآمدها به طور كامل تا پايان سال باقى مى‏مانند و چيزى از آنها صرف مؤونه نمى‏شود، چه حكمى دارد؟

پاسخ :
كسى كه درآمد سالانه‏اش از چند رشته كسب است بايد براى مجموع درآمدهاى حاصله از كسب هايش يك سال خمسى قرار دهد، و در مواردى كه مجاز است براى هر يك از كسبهايش سال خمسى مستقلى قرار دهد، هر گاه بخواهد خمس منفعت يك كسب را از درآمد كسب ديگر بپردازد بايد خمس مبلغ پرداختى را نيز بپردازد و درآمدها يى كه چيزى از آن به مصرف هزينه‏هاى زندگى نمى‏رسد، مخير است بين اينكه خمس آن را هنگام حصول آن بپردازد يا تا رسيدن سال خمسى صبر كند.
اجوبه الاستفتائات مقام معظم رهبری