چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

اگر مكلّفى از مرجعِ ميّتِ اعلمِ از حىّ تقليد نموده باشد; ولى بعد از فوت ايشان، حىّ، اعلم از ميّت و يا مشكوك الاعلميّه گرديده باشد، در اين صورت نظر مبارك را راجع به بقاى بر تقليد بيان فرماييد. و نيز هرگاه اين موضوع فقط در بين امواتى كه مكلّف از آنها تقليد مى كرده، پيش آمده باشد، آيا اعلميّت سابق بر بقاى تقليد متعيّن است يا اعلميّت لاحق؟ حكم مشكوك الاعلميّه را نيز بيان فرماييد.

پاسخ :
در صورتى كه اعلميّت حىّ محرز شود، بايد در مسائل اختلافى به او عدول كند