چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

ـ در كشور پاكستان دو نفر از علماى شيعه و دو تن از اهلِ سنّت و چهار نفر از اهل حديث )وهّابى ها( را براى رؤيت هلال انتخاب نموده اند. اين كميته از طرف دولت وقت انتخاب شده است، نه از طرف مجتهد جامع الشّرايط; در اواخر هر ماه، كميته مذكور در شهر لاهور پاكستان تشكيل مى شود و رؤيت هلال از زبان رييس كميته )كه از اهل تسنّن است( به وسيله راديو و تلويزيون، به اطّلاع مردم مى رسد، آيا به مجرّد اطّلاع و اعلام رييس اين كميته، روزه را مى توان افطار كرد؟

پاسخ :

جواب: هرگاه در ميان آنها دو شيعه عادل بوده باشد كه شهادت به رؤيت هلال ماه بدهند، شهادت آنها قبول است; همچنين اگر از مجموع شهادت آنها اطمينان به رؤيت هلال حاصل شود كافى است.

استفتائات آيت الله العظمي مكارم شيرازي )جلد اول