چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

اين جانب مى خواهم به وصيّت پدرم عمل نمايم. ايشان وصيت نموده است كه به جاى او به حج بروم و اعمال را انجام بدهم، آيا عمل به اين وصيّت بر من واجب است؟ در صورتى كه چيزى براى من به ارث نگذاشته است، و اگر واجب است آيا مى توانم به مكّه رفته و كسى را اجير نمايم تا به جاى پدرم حجّ كند و خودم براى خودم عمل حجّ را انجام دهم؟ در ضمن آيا قربانى براى او و خودم واجب است؟

پاسخ :
جواب: اگر هيچ مالى از خود به جا نگذاشته، بر شما واجب نيست براى او حجّ بجا بياوريد; و اگر خودتان مايل باشيد مى توانيد كسى را در آن جا نايب بگيريد كه براى او حجّ بجا آورد، و هر كدام بايد يك قربانى انجام دهيد.
استفتائات آيت الله العظمي مكارم شيرازي )جلد اول