چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا وزن اضافه و فضاي اشغال شده توسط مخزن CNG مانع تبديل (گازسوز كردن) خودروها مي شود؟

پاسخ :
تمامي سوختهاي جايگزين مانند CNG، LPG، الكل و الكتريسيته متحمل برخي مشكلات در خصوص اندازه مخازن و وزن آنها مي باشند. يكي از فاكتورهاي گازسوز كردن خودروها، اندازه مخزن انتخاب شده مي باشد. اين مساله گازسوز كردن خودروهايي كه فضاي محدودي در صندوق عقب خود دارند را مشكل مي سازد. وزن اضافه شده به خودرو ناشي از نصب مخزن نيز يك عامل ديگر در تبديل خودروها مي باشد. مخصوصاً زماني كه وزن ناخالص خودرو براي مشتري حائز اهميت است مانند اتوبوسهاي مسافربري و يا وانتها و ساير ماشينهاي حمل بار اين مساله نمود بيشتري پيدا مي كند(توضيح اينكه در برخي كشورها ماليات خودرو بر اساس وزن آن محاسبه مي شود و خود اين امر يك اشكال ديگر است). اما راههاي زيادي براي نصب مخازن وجود دارد و صنعت CNG در اين زمينه تجربيات زيادي را كسب كرده و به كمك آن جانمايي مخازن در داخل خودروها را توسعه داده است. اين تجربه به توسعه جانمايي مخازن در كف خودروها منجر شده است. با اين روش حتي مي توان خودروهايي مانند ون، كاميون و جرثقيل نيز را گازسوز نمود. در ضمن LNG نيز به منظور افزايش ذخيره گاز موجود در خودروها مورد استفاده قرار مي گيرد.

نظرات کاربران