چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

شخصى در زمان حيات خويش، تمام اموال خود را با شرايط زير به همسرش صلح نموده است. الف( مادام الحياة اختيار منافع آن، حتّى خيار فسخ، با شخص مصالِح باشد. ب( بعد از فوت مصالِح، متصالح لها هزينه تجهيز و انجام وصاياى او را بپردازد. ج( متصالح لها حقّ واگذارى املاك مورد مصالحه را به غير در زمان حيات خود ندارد. د( بعد از وفات متصالح لها نصف مايملك بين ورثه مصالِح تقسيم شود و نصف ديگر با اذن ورثه در خيرات و مبرّات مصرف شود. با توجّه به اجمالى كه گذشت; آيا اين صلح با شرايط مذكور صحيح است؟

پاسخ :
جواب: خالى از اشكال نيست.
منبع: استفتائات حضرت آيت الله العظمي مکارم شيرازي(دامت برکاته)، ج1