چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چنانچه هنگام طلاق حضانت فرزند مشترك با توافق زوجين به زن سپرده شود و زن پس ازطلاق ازدواج كند آيا حضانت از او سلب مي گردد يا خير؟

پاسخ :
طبق ماده 1170 قانون مدني اگر مادر در مدتي كه حضانت طفل با او است مبتلا به جنون شود. يا به ديگري شوهر كند حق حضانت با پدر خواهد بود.
ماده 1170 قانون مدني مربوط به موردي است كه حضانت طفل مطابق ماده 1169 (مادر تا سن 7 سالگي اولويت دارد و پس از آن حضانت با پدر است ) به زن واگذار شده است ولي اگر زوجين هنگام طلاق با توافق خود حضانت طفل را به زن واگذار نمايد اين ماده شامل مورد اخير نمي شود چون توافق طبق ماده 10 قانون مدني لازم لااجرا است وحق حضانت از جمله حقوقي است كه قابل اسقاط است و چون زوج با توافق و رضايت اين حق را از خود سلب نموده لذا نمي تواند بعداً بر خلاف توافق خود عمل كند مگر اينكه حضانت مادر به مصلحت طفل نباشد كه به حكم دادگاه اين حضانت قابل سلب شدن مي باشد.