چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا ميوه ها چاق مي کنند ؟

پاسخ :
اين پرسش براي بسياري از ما به وجود مي آيد که آيا خوردن ميوه ها هم ما را چاق مي کند يا خير . اين نکته که ميوه ها سرشار از ويتامين ، فيبر و مواد معدني مورد نياز براي بدن هستند ، کاملاً واضح است ؛ همچنين ، ثابت شده که در مقابله باسرطان اثري مهم دارند ؛ ولي ، ما در اينجا درباره ي کاهش وزن و ميوه ها صحبت مي کنيم . کساني که رژيم مي گيرند بايد مراقب باشند که چقدر در روز قند مصرف مي کنند . ميوه ها هم سرشار از قند هستند و آنها را « آب نبات هاي طبيعي » مي دانند . در واقع بايد بدانيد که يک ليوان آب پرتقال به اندازه ي يک ليوان ليموناد يا نوشابه گازدار کالري دارد .
ميوه ها سرشار از قند و به ويژه فروکتوز هستند و به همين دليل است که ورزشکاران براي کسب انرژي بيشتر ميوه مي خورند و افرادي که قند خودشان پايين مي آيد ، براي بالا بردن قند خون به مصرف ميوه ها روي مي آورند .
ميوه ها حاوي مقادير بسياري کربوهيدرات هستند . هرگز کربوهيدرات را به تنهايي نخوريد ، چرا که در اصل همه آن قند است . وقتي فقط کربوهيدرات مصرف کنيد ، قند خون به يکباره بالا مي رود و اين باعث مي شود که لوزالمعده انسولين ترشح کند ، چرا که فکر مي کند بايد اين قند اضافي در خون را مهار سازد . انسولين به طور طبيعي قندها را به چربي تبديل مي کند تا در زماني ديگر از آنها استفاده کند . از آنجايي که انسولين بيش از اندازه ترشح شده و ديگر قند به اندازه کافي وجود ندارد که به مغز برسد تا فعاليت هاي مغز درست انجام شود ، شما احساس خستگي و کلافگي مي کنيد و چاق تر مي شويد . بنابراين ، اگر مي خواهيد از کربوهيدرات ها استفاده کنيد ، حتماً در کنار آن پروتئين بخوريد تا آزاد کردن قند در خون کندتر صورت گيرد .
اگر فقط يک ليوان آب پرتقال را براي صبح ، موز و سيب را به عنوان ميان وعده و سالاد ميوه ها را براي ناهار در نظر بگيريد ، جلوي روند کاهش وزن خود را گرفته ايد .
منبع : دنياي تغذيه شماره ي 87.

نظرات کاربران