چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

سوال :بيماري خاصي ندارم و در مهره ال1 قطع نخاع شدم ،چگونه مي توانم بچه دار شوم ايا جايي مخصوص درمان قطع نخايي هست لطفا معرفي نماييد

پاسخ :
همانطور كه مي دانيد آسيب وقطع طناب نخاع اثراتي را برروي دستگاه تناسلي وعملكرد جنسي بوجود مي آوردكه با توجه به محل وميزان ضايعه ممكن است در روند طبيعي اين موارداختلال ايجاد شود كه اين اختلالات مي تواند اشكال در ميزان وكيفيت مايع مني(از نظر تعداد ياخته هاي جنسي ومواد همراه )ويا نقصان قدرت خروج موثرمايع مني باشد از طرفي درمسائل جنسي فرد ممكن است دچار ناتواني جنسي گردد كه بيشتر به صورت ناتواني درايجاد نعوظ(سفتي آلت)وحفظ آن بروز مي كند.

در هرصورت مشكل به هر شكل كه باشد خوشبختانه راه حل هاي وجود دارد كه مي تواند تاحدود زيادي به فرد آسيب ديده كمك كند تا فعاليت قابل قبولي در اين زمينه داشته باشد.

در خصوص مسائل جنسي استفاده از آمپول؛قرص ودستگاه واكيوم موثر است كه بايستي بامشاور ومتخصص ارولوژي درخصوص استفاده آنها صحبت نمود .

در مورد بچه دار شدن با تشخيص مشكل مي توان راه حل مناسب را پيدا نمود واين كار در مراكز ناباروري بخوبي آنجام مي شود وچنانچه از راه عادي ومعمول نتوانند نطفه مناسب را بدست آورند وسائل وتكنيك هايي موجود است كه اين كار انجام مي شود .

مركزمخصوصي براي درمان اينگونه افراد وجود ندارد ليكن جانبازان نخاعي براي درمان به مركز ناباروري كوثر(در تهران) مراجعه مي كنند واين مركز ساير افرا د نخاعي را هم پذيرش ميكند اما الزامي ندارد كه تنها در اين مركز اين كار عملي است .ومراكز ديگر هم مي توانند اين كار انجام دهند.

اين نكته را بخاطر داشته باشيد فردي كه مجبور به استفاده از صندلي چرخدار است بايستي از پوشيدن لباس زير تنگ خودداري نموده ودر موقع نشستن پا ها را با فاصله از هم نگه دارد تا بيضه ها در فشار نبوده وخنك گردد زيرا ساخت نطفه سالم در درجه حرارت پائين تر از دماي بدن بايستي انجام شود.

وهميشه اين را بخاطر داشته باشيد تا زماني كه يك اسپرم(نطفه مرد) سالم داشته باشيم مي توانيم يك بچه داشته باشيم.