چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

از رفتن به خواستگارى حيا مى‏كنم و اين باعث تأخير در ازدواجم شده است. چه كنم؟

پاسخ :
بر اساس روايتى از رسول گرامى اسلام )صلى الله عليه وآله( حيا دوگونه است: حياى عاقلانه و حياى احمقانه )ألحياء حياء ان: حياء عقل و حياء حمق(. ) كلينى، كافى، ج 2، ص 106. حياى عقل بسيار ارزشمند است و سرچشمه گرفته از ايمان انسان است )ر.ك: ص 54 و 55(؛ اما حياى احمقانه، همان كمرويى است كه ناتوانى و معلوليت اجتماعى به شمار مى‏رود.
حياى شما در نرفتن به خواستگارى، از نوع دوم يعنى كمرويى است كه اگر آن را درمان نكنيد، ) ر.ك: غلامعلى افروز، روان‏شناسى كمرويى و روش‏هاى درمان، دفتر نشر فرهنگ اسلامى. جلو شكوفايى استعدادها و قابليت‏هايتان را مى‏گيرد و مانع جدى براى رشد شما در زمينه‏هاى گوناگون از جمله ازدواج است.
از ديدگاه روان‏شناختى، كمرويى نوعى اختلال است كه به آن، اختلال ارتباطى مى‏گويند.
متأسفانه يكى از مشكلات جدى برخى از جوانان به ويژه دختران دم‏بخت، ضعف ارتباط با مادران خود در زمينه ازدواج به دليل كمرويى است كه مشكلاتى را پديد مى‏آورد و مانع از انتقال تجربه‏هاى خوب آنان به فرزندان مى‏شود
به مادران مهربان و دلسوز توصيه مى‏كنيم كه زمينه گفت‏وگو درباره‏ى ازدواج را براى فرزندانشان فراهم آورند و آنان را از تجربه‏هاى ارزشمندشان محروم نسازند