چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

درباره خواص گیاه خطمي توضیح دهید.

پاسخ :
اين نام يوناني و به معني بسيار مفيد آمده است .
مزاج :گرم و خشک
خاصيت :نرم کننده ، رساننده ، سست کننده و تحليل برنده است .
آرايش :با روغن کنجد بر پوست بمالند ودر آفتاب بنشينند بهک را مي زدايد. تخمش مؤثرتر است .
ورم و جوش :ورم سخت را نرم مي کند ،از آماس جلوگيري مي نمايد ،ورم خوني را فرو مي نشاند ،دما را مي رساند ، در علاج آماس بادکن و خنازير مفيد است .
با سقز تلخ بردارند زهدان سخت شده را نرم کند .
با صمغ و گوگرد بر خنازير بگذارند سودمند است .
مفاصل :خطمي و به ويژه اگر با پيه غاز باشد در علاج درد مفاصل ، بيماري اعصاب ، لرزش ، گسستگي وسط هاي ماهيچه و کشيدگي اعصاب مفيد است .
سر :ضمادش علاج ورم بناگوش است .
چشم :التهاب و بادکردگي پلک را از بين مي برد .
سينه : تخمش علاج سرفه گرم است . راه بلغم برآوردن را آسان مي کند ، مانع خون برآوردن است ، زيرا گيرندگي در بر دارد .
ضماد برگش ورم پستان را فرو مي نشاند و از علاجات ذات الجنب و ذات الريه بشمار مي آيد .
اندام هاي غذا :شيره اش تشنگي را از بين مي برد .
اندام هاي راننده :آب پز برگ و بيخش را بخورند در علاج سوزش مجراي بول ، سوزش روده ، ورم اطراف پيزي ، اسهال بد ، مفيد است .
تخمش را با سقز بردارند علاج سفت شدن و بهم آمدن زهدان است .
آب پزش براي زهدان خوب و خون زچگي را پاک مي نمايد .
زهرها :با روغن کنجد و روغن زيتون بر تن بمالند از گزند حشرات در امانند.آب پزش با روغن کنجد را بر جاي نيش زنبورعسل بمالند مفيد است.