چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خيار چنبر چه خواصی دارد؟

پاسخ :
تخمش از تخم خيار بهتر و نارسيده تر باشد لطيف تر و بهتر است .
مزاج :سرد و تر .
خاصيت : صفرا و گرمي را خاموش مي کند .
ورم و جوش :برگ آن را با عسل بيندازند و بر جوش هاي (شري ) بلغمي بگذارند مفيد است .
نفس کش :غش کرده گرم مزاج آن را ببويد به هوش مي آيد و نشاط از سر مي گيرد .
اندام هاي غذا :براي معده خوب است و تشنگي را دفع مي کند اما کمتر به خوبي هضم مي شود .
اندام هاي راننده :بول را ريزش مي دهد . شکم را نرم کند . درد اطراف ذکر و ميان ران ها را تسکين مي دهد . با آبدان سازگار است .
زهرها : برگش در علاج سگ هار گزيده مفيد است .