چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دوست دارم موهاي بلندي داشته باشم ولي هيچ‌گاه از سرشانه‌ام بلندتر نمي‌شود، چرا؟ آيا اين به ريزش موهايم مرتبط است؟

پاسخ :
موهاي ما مثل يک کارخانه فعال هستند و دايم اين کارخانه به يک کار هماهنگ در سرمان ادامه مي‌دهد. موها يک عمري دارند و هر گاه در داخل عمق فوليکول مو، جوانه جديدي در بيايد، آن مو مي‌ريزد و در واقع به بيرون هدايت مي‌شود. طول عمر مو سه دوره است. گويا خداوند درون هر فوليکول مو، يک ساعت دروني جهت تنظيم زمان قرار داده است.
دوره اول: يک تا هفت سال (متوسط سه سال). بعضي‌ها فاز رشد طولاني دارند و مي‌توانند موهايشان را تا زانوها هم بلند کنند!! اما برخي‌ها مثل شما فاز رشد کمي دارند و هيچ گاه مويشان از سر شانه بلندتر نمي‌شود. حتي مراجعه براي گرفتن دارو هم فايده ندارد چون طول موي شما مرتبط با فاز رشد و به صورت ژنتيکي در مدت خاصي تعريف شده است.
دوره دوم: فاز بينابيني يا کاتاژن، حدود سه هفته طول مي‌کشد.
دوره سوم: فاز استراحت يا ريزش که سه ماه طول مي‌کشد و جوانه‌هاي جديد جايگزين مي‌شوند. تصور کنيد 100هزار مو داريد که هر کدام سه سال هم عمر کنند پس اگر حدود 75 تا 100 تار مو در روز بريزد، طبيعي تلقي مي‌شود. اگر شما يک روز در ميان حمام کنيد 150 تار مو از سرتان بريزد، طبيعي است و اگر دو روز در ميان 250 تا. پس نگران نباشيد و اينکه مي‌گويند حتي دو تار مو هم نبايد کم شود، يک شوخي است!