چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خانم حامله‌اي هستم که جوش‌هاي زيادي روي صورتم دارم. مي‌خواهم بدانم آيا بايد آنها را درمان کنم يا نه؟

پاسخ :
در اوايل حاملگي در بعضي خانم‌ها آکنه يا جوش صورت بسيار آزاردهنده است. به خصوص خانم‌هايي که در زمان پريود با بروز ناگهاني جوش‌هاي صورت روبه‌رو هستند اما جالب توجه است که خانم‌هايي که هميشه آکنه دارند، در اوايل حاملگي آکنه‌هاي آنها بهتر مي‌شود. درست است که اين موضوع در دوران بارداري شايع است اما بهتر است بدون درمان رها نشود تا از بروز عوارض پيشگيري گردد. استفاده از داروهاي موضعي مانند آزلائيک اسيد و بنزوييل پروکسيد مفيد است و بهتر است از داروهاي خوراکي اجتناب کنيد. حتي رتينوئيدهاي موضعي هم نبايد در دوران حاملگي مصرف شود. برخي از داروهاي موثر روي آکنه را نمي‌توان به دليل آثار سوء روي جنين در بارداري مصرف کرد. توصيه مي‌کنم در رژيم غذايي‌تان ترکيبات روي، فيبرها و ويتامين A و B و کروم و اسيدهاي چرب داشته باشيد. از مصرف الکل، کافيين، شکر و غذاهاي چرب بپرهيزيد. مراقبت‌هاي پوست و شستشوي منظم، کمک کننده است. از صابون ملايم استفاده کنيد.