چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

وقوف در عرفات چگونه باعث خودشناسی می شود؟

پاسخ :
عرفات نام سرزمینی در اطراف مکه است که وقوف در آن در روز نهم ذی الحجه برای حج­گذار واجب است.
این کلمه از ماده "عرف" به معنای شناخت است. این سرزمین محل انواع شناخت از جمله خودشناسی و خداشناسی است و از همین رو عرفات نام گرفته است. در این سرزمین انسان به نیازها و گناهان خود از یک سو و به عظمت و لطف و احسان همه جانبۀ خدا از سویی دیگر پی می­برد و در نتیجه از گناهان و تقصیرات خود اعتراف و توبه می کند.
البته وقوف در عرفات در صورتی موجب خودشناسی می شود که به همراه تفکر و معرفت باشد و گرنه صرف انجام اعمال آن هر چند که از لحاظ فقهی، تکلیف را ساقط می کند، اما چنین شخصی از رسیدن به این معارف از جمله خودشناسی بی نصیب خواهد بود.

منبع: http://farsi.islamquest.net