چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

به چه دلیل خانم ها هنگام خواندن نماز باید حجاب داشته باشند؟ خداوند که نامحرم نیست؟

پاسخ :
بدون تردید خداوند از همه چيز در همه حال با خبر است و پوشيده و پنهان براى او مفهومى نـدارد. بـا بـنـدگـان خـود نيز نامحرم نيست، ولى انسان در حال عبادت خود را در حضور خدا مى بيند و با او سخن مى گويد، در چنين حالى بايد مناسب ترين لباس را در حـضـور او بپوشد. روشن است كه مناسب ترين لباس براى زن همان لباس كامل است؛ يعنى لباسى كه نشانۀ عفت و پاك دامنى او است و بهترين حالات او را منعكس مى کند. تنها چنين لباسى شايسته حال عبادت است. حـتـى در مـورد مـردان نیز نـه تنها نماز خواندن با بدن عريان باطل است و با روح خضوع و احترام به ساحت مقدس پروردگار سازگاری ندارد، بلكه بهتر آن است كه علاوه بر پوشش مقدار واجب، با لباسى نماز بخوانند كه نشانۀ نهايت احترام باشد.
علاوه بر این رعایت حجاب در نماز آثار و مصالح زیر را در پی دارد:
1. نوعي تمرين مستمر و روزانه براي حفظ حجاب در همه موارد واجب است.
2. نماز خواندن در منظر مردم و در اماكن عمومي و مساجد، حجاب كامل را مي طلبد و این مصون ماندن زنان از نگاه ديگران و حفظ آرامش روحي نمازگزار را در پی دارد.
البته باید توجه داشت که موارد گفته شده، در حد یک احتمال است و دليل اصلي حفظ حجاب و سایر عبادات، همانا تقویت روحیۀ تعبد و پذيرش خواست خدا در انسان است.

منبع: http://farsi.islamquest.net