چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

هم از نظر تاريخي و هم از نظر ارتباط محتواي قرآن با حوادث زندگي پيامبر، مسلم است که اين کتاب آسماني به طور تدريجي و در طي بيست و سه سال نازل شده است. اين مسئله چگونه با آياتي از قرآن که مي گويند قرآن در ماه رمضان و شب قدر نازل شده است، سازگاري دارد؟

پاسخ :
با توجه به آيات قرآن و رواياتي که در اين مورد وجود دارد، مفسران قائلند که قرآن کريم داراي دو گونه نزول بوده است: نزول دفعي که از آن تعبير به «انزال» مي کنند. نزول دفعي و يک باره قرآن، در يک شب بوده که تمام آن، بر قلب پاک پيامبر نازل شده است.
نزول تدريجي که از آن به «تنزيل» تعبير شده است. اين نوع نزول در طي بيست و سه سال دوران نبوت پيامبر انجام گرفته است.

منبع: تفسير نمونه، ج27 ، ص184.