چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

پسر 9ساله ام را زياد کتک زده ام. آيا براي از بين بردن آثار منفي اين رفتار، راهي هست؟

پاسخ :
براي از بين بردن آثار منفي تنبيه بدني، از راهکارهاي ذيل استفاده کنيد:
1. براي از بين بردن تحقير شخصيت، شخصيت او را گرامي بداريد. نقاط مثبت او را به ويژه در جمع بگوييد و به او احترام بگذاريد.
2. براي از بين بردن روحيه ي تسليم پذيري، براي اظهار نظر به او ميدان بدهيد؛ گرچه نظرش مخالف نظر شما باشد.
3. او مضطرب است؛ براي از بين بردن اين اضطراب، به او اطمينان خاطر بدهيد که ديگر از تنبيه بدني استفاده نخواهيد کرد.
4. براي مقابله با زورگويي او، برخورد منطقي را پيشه سازيد.
5. براي تقويت اعتماد به نفس فرزندتان، ارتباط بيشتري با او برقرار کنيد؛ به او مسؤوليت بدهيد؛ مهرباني و عطوفت داشته باشيد؛ اعتماد خود را به او نشان دهيد و در مسائل زندگي با وي مشورت کنيد.
6. از نظر دين اسلام به ميزان کتک هايي که زده ايد، به فرزندتان طلا بدهکاريد. حسابي بانکي برايش گشوده، بدهکاري هاي خود را به حسابش واريز کنيد. در صورتي اين دِين از دوش شما برداشته مي شود که فرزندتان پس از بلوغ رضايت دهد. از درگاه الهي آمرزش بطلبيد.
منبع:نشريه قدر،شماره 21.