چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

يكي ازدختران فاميل را كه به وقار و نجابت و پاكدامني زبانزد است براي ازدواج برگزيده ام و خوشبختانه خانواده ي او نيز نظرمثبتي نسبت به اين امرخيردارند. اما مشكل اينجاست كه من حامل ژن تالاسمي مينورهستم و كم خوني خفيف دارم با توجه به اينكه ما به هم فاميل هستيم آيا ممكن است كه فرد مورد نظر هم دچار تالاسمي مينورباشد؟ اگراو نيز حامل اين ژن باشد آيا ازدواج ما بطور قطع ممنوع است؟و در نهايت آيا انجام آزمايشهاي معمولي براي رسيدن به جواب اين سوالات كافي است؟

پاسخ :
تالاسمي مينور ،نوعي كم خوني خفيف است افرادي كه به اين عارضه مبتلا هستند ،الزاماً بيمار به حساب نمي آيند،آنها سالم و طبيعي هستند ؛حتي اگر دچار كم خوني خفيفي باشند مشخص ترين خصيصه ي اين عارضه اين است كه گلبولهاي قرمزخون كوچكترازحد معمول است.
اين بيماري ارثي و مادر زادي است و همانگونه كه اين برادر محترم اشاره كردند ازطريق ژن و ازوالدين به كودكان منتقل مي شود براي درمان تالاسمي درحال حاضرهيچ راه حل صد درصد و كاملي وجود ندارد.
نكته ي قابل توجه اينجاست كه:اگر زن ومرد هر دو حامل ژن تالاسمي مينورباشند ،فرزندانشان دچارتالاسمي ماژورخواهد شد»كه نوع شديد و نسبتاً خطرناك اين بيماري است.
با انجام آزمايش Electrophoresis مي توان به وجود اين اختلال پي برد و البته انجام آزمايشهاي ديگربويژه سنجش اندازه ي گلبولهاي خون و شمارش هموگلوبين مي تواند راهگشاي خوبي براي حصول به نتايجي دراين زمينه باشد.
با توجه به تمامي اين مباحث برادر گرامي به شما توصيه مي كنيم قبل از هر اقدامي به يك مركز مشاوره ي ژنتيك مراجعه كنيد.
منبع: ماهنامه قدر، ش18.