چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

پودر كارميناتيف در چه مواردی تجویز می گردد و در مصرف آن باید به چه نکاتی توجه نمود؟

پاسخ :
نام گیاه به انگليسي: CARMINATIF
اطلاعات‌ اوليه‌
شكل دارويي :
پودر در بسته هاي 55 گرمي
موارد مصرف :
اين فرآورده جهت برطرف نمودن سوء هاضمه ،‌نفخ و درد ناشي از آن مصرف مي گردد
اجزاء فرآورده :
كارميناتيف از مجموعه گياهان زير تشكيل شده است
1- دانه زيره سياه 15% Carim carvi
2-دانه زيره سبز 10% Curninum cyminum
3-دانه انيسون 15% Pimpinella anisun
4-برگ نعناع 20% Mentha piperita
5-برگ بادرنجبويه 5% Melissa officinalis
6-دانه رازيانه 20% Foeniculum vulgare
7-دانه گشنيز 15% Coriandrum sativum
مواد موثره :
روغن هاي فرار مانند كاروون ، آنتول ، فنكون ، منتول . سيترال ، لينالول و كومينالدئيد
آثار فارماكولوژيك و مكانيسم اثر :
روغن هاي فرار موجود در كارميناتيف با داشتن اثرات آنتي اسپاسموديك و كاهش تونوس اسفنكتر تحتاني مري موجب تسهيل خروج گازها از معده مي گردد .
بعلاوه منتول موجود در نعناع احتمالا از طريق اثر آنتاگونيستي كلسيم موجب شل شدن عضلت صاف جداره كولون مي شود .
مقدارمصرف :
بزرگسالان 2-1 قاشق مرباخوري از پودر كارميناتيف را با نصف ليوان آب جوش مخلوط كرده ( در صورت لزوم شيرين كرده ) پس از غذا ميل نمايند . همچنين پودر كارميناتيف را مي توان مستقيما به غذا يا ماست افزوده ميل نمود .
كودكان زير 12 سال : نصف مقدار بزرگسالان
عوارض جانبي :
بدليل وجود اسانس نعناع در اين فرآورده احتمال بروز واكنشهاي آلرژيك در افراد حساس وجود دارد
موارد منع مصرف :
در اختلالات شديد گوارشي ، زخم معده و همچنين در بيماراني كه جراحي سيستم گوارشي داشته و يا خونريزي دارند نبايد مصرف شود .
مصرف در حاملگي وشيردهي :
ايمني مصرف اين فرآورده دردوران بارداري و شيردهي به اثبات نرسيده است با اين وجود منافع آن در برابر مضار آن بايد سنجيده شود.
منبع: www.irteb.com