چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

روش مصرف صحیح قطره گوش را توضیح دهید.

پاسخ :
در مصرف داروهايي كه براي درمان امراض گوش تجويز مي‌شوند بايد كاملاً آگاهانه عمل كرد. لذا توجه به موارد زير درخصوص مصرف قطره گوش توصيه مي‌شود:
1- ابتدا دستور مصرف دارو را مطالعه و سپس دستهايتان را بشوييد در صورتي كه قطره در يخچال نگهداري شده است آن را به مدت نيم ساعت در جيب خود گذاشته يا چند دقيقه زير آب گرم شير نگاه داريد.
2- در صورت وجود جرم، دلمه يا ترشح در گوش ابتدا آن رابه وسيله يك دستمال مرطوب تميز نماييد. چنانچه جرم يا ترشح، قسمت خارجي مجراي گوش را مسدود نموده است با يك گوش پاك كن و با احتياط كامل آن را خارج نماييد.
3- بر روي صندلي يا در حالت درازكش به پهلو، گوش مورد نظر را بالاتر قرار دهيد. در مورد بزرگسالان بايد لاله گوش به سمت بالا و عقب و در كودكان زير 3 سال به سمت پايين و عقب كشيده شود تا مجراي گوش وضعيت مستقيم پيدا كند.
4- قطره چكان را به فاصله 1 سانتي‌متر بالاي مجرا نگه داشته و تعداد قطره‌هاي لازم را به داخل مجرا بچكانيد. به مدت 3-2 دقيقه در اين وضعيت ثابت بمانيد. زايده جلويي گوش را به آرامي ماساژ يا فشار دهيد.
5- ممكن است پزشك از شما بخواهد كه تكه‌اي پنبه در قسمت خارجي گوش خود قرار دهيد. اين پنبه را وارد مجراي گوش نكنيد.
6- در صورت لزوم پس از 15 دقيقه، همين مراحل را در مورد گوش سمت ديگر تكرار نماييد.