چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا علت درد در هنگام فعاليت زناشويي، کمبود محبت بين زن و شوهر است يا اين درد منشا رواني دارد؟

پاسخ :
پاسخ از دکتر زهرا افتخار :
گاهي ممکن است علت درد، رواني باشد. فرد اضطراب دارد يا چيزهايي که برايش تعريف کرده‌اند باعث نگراني او شده و در نتيجه ناخودآگاه باعث انقباض عضلات کف لگن او مي‌شود. اين انقباض گاهي مي‌تواند آن قدر شديد باشد که درد ايجاد کند. گاهي مشکلات بين زن و شوهر و مشکلات شخصي‌‌اي که با هم دارند، باعث مي‌شود اين حالت به وجود آيد؛ مثلاً زني شوهرش را قبول ندارد يا مردي زنش را کتک مي‌زند؛ خب، ممکن است که اين زن دچار درد در زمان نزديکي ‌شود چون شايد اصلاً نتواند يا نخواهد از شوهرش تبعيت کند. گاهي اوقات هم مشکلات واژينيسموس وضعيتي است؛ مثلاً فرد در ازدواج اولش مشکلي نداشته اما حالا که بعد از طلاق دوباره ازدواج کرده، با شوهر دوم‌اش نمي‌تواند رابطه‌اي داشته باشد. اين‌ها نشان مي‌دهد که مسايل رواني مطرح است.
منبع: www.salamat.com