چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دلايل اثبات وجوب نماز و اهميت آن را بيان فرماييد.

پاسخ :
الان‌ بايد يكي‌ يكي‌ از مراجع‌ زنده‌ را كه‌ يقين‌ به‌ اعلميت‌ او پيدا كرديد ويا احتمال‌ اعلم‌ بودنش‌ را داديد واجب‌ است‌ از او تقليد نماييد و اگر اعلم‌بودن‌ آنها روشن‌ نشد از هر كدام‌ تقليد كنيد اشكال‌ ندارد. و فعلاً جامعه‌مدرسين‌ حوزه‌ علميه‌ قم‌ كه‌ در تشخيص‌ مراجع‌ اهل‌ خبره‌ هستند هفت‌ نفر رامعرفي‌ كرده‌اند كه‌ از هر كدام‌ تقليد كنيد ان‌ شاء الله‌ مجزي‌ خواهد بود و كسي‌را به‌ عنوان‌ اعلم‌ معرفي‌ نكرده‌اند.
اسامي‌ مراجع‌ تقليدي‌ كه‌ از طرف‌ جامعه‌ مدرسين‌ معرفي‌ شده‌اند عبارتند ازآيات‌ عظام‌: بهجت‌، تبريزي‌، خامنه‌اي‌، شبيري‌ زنجاني‌، فاضل‌ لنكراني‌،وحيد خراساني‌ و مكارم‌ شيرازي‌. البته‌ مراجع‌ تقليد ديگري‌ نيز در حوزه‌وجود دارد از جمله‌ آيات‌ عظام‌: سيستاني‌ ،صافي‌، نوري‌ همداني‌، اردبيلي‌،صانعي‌ و...
گفتني‌ است‌ اعمال‌ افرادي‌ كه‌ تقليد نكرده‌اند در چند صورت‌صحيح‌است‌: 1) يقين‌ كنند كه‌ طبق‌ حكم‌ واقعي‌ الهي‌ عمل‌ نموده‌اند و اين‌غالبا در صورتي‌ است‌ كه‌ مطابق‌ احتياط‌ عمل‌ كرده‌ باشند. 2) چنانچه‌ اعمال‌گذشته‌اش‌ با فتواي‌ مرجعي‌ كه‌ فعلا بايد از او تقليد كند هماهنگ‌ باشد. 3) به‌فتواي‌ حضرت‌ امام‌ (ره‌) مطابقت‌ عمل‌ با فتواي‌ هر مرجع‌ جايز التقليدي‌ كافي‌است‌ چه‌ مرجعي‌ كه‌ در گذشته‌ بايد از او تقليد مي‌كرد و چه‌ آن‌ كه‌ اكنون‌مي‌تواند تقليد كند.
www.eporsesh.com