چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا در قرآن يا احاديث آمده است كه خانم ها وقتي استحاضه مي شوند، بايد غسل كنند؟ چرا مراجع فتواي خود را در اين مورد تغيير نمي دهند؟

پاسخ :
مراجع معظم تقليد از خودشان حرفي ندارند تا به دلخواه خود حرف شان را تغيير دهند، بلكه تمام فتواهاي آنان مستند است به قرآن و روايات. به ديگر سخن: آنان با تحمل زحمت هاي بسيار تلاش مي كنند حكم خدا را در بارة اعمال مردم از قرآن و حديث به دست آورند و در اختيار بندگان خدا بگذارند. احكام استحاضه نيز مانند ساير احكام از احاديث استفاده شده است.(1)
استحاضه نيز مانند احكام ديگر در باب طهارت و پاكي است، مانند جنابت و نفاس يا طهارت براي وضو اگر بخواهند از پيش خودشان احكام را تغيير دهند و امروز اين مسئله و فردا آن مسئله را، ديگر چيزي از احكام ديني باقي نمي ماند. چه فرقي است بين اين احكام و احكام ديگر؟ هر كسي به سليقة خود شايد از حكمي خوشش آمده و از حكم ديگر خوشش نيايد، چون فلسفه و حكمت آن را نمي داند، پس آيا بايد آن را تغيير دهد؟
پي نوشت:
1. وسائل الشيعه، ج 2، ص 64، ابواب الاستحاضه.
www.eporsesh.com