چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

روی اینترنت خواندم که با پاک کردن اطلاعات از روی Recycle Bin، این اطلاعات به طورکامل پاک نمی شوند وهنوز روی هارددیسک باقی می مانند. اگراین موضوع صحت داشته باشد، چگونه باید اطلاعات خصوصی و شخصی روی هارددیسک های قدیمی یا هارد دیسک هایی را که می خواهیم بفروشیم، از بین ببریم؟

پاسخ :
پروسه پاک شدن اطلاعات از روی Recycle Bin چیزی جز حذف لینک و آدرس منطقی اطلاعات روی فایل سیستم عامل نیست. هنگامی که شما اطلاعاتی را روی هارد دیسک کپی کرده یا می سازید، آدرس ذخیره شده آن روی هارد دیسک در جدول فایل سیستم سیستم عامل ذخیره می شود. وهنگامی که آن اطلاعات را پاک میکنید، فیلد آدرس ازاین جدول پاک خواهد شد. اگر درآینده به این اطلاعات مراجعه نکنید، به ترتیب از روی هارد دیسک هم پاک خواهند شد. بنابراین پاک کردن اطلاعات با دکمه Delete نمی تواند راه کار مطمئنی برای پاک سازی اطلاعات باشد. نرم افزارهایی وجود دارند که اطلاعات را به طور مستقیم از روی هارد دیسک پاک می کنند. یک نمونه خوب نرم افزار killDisk به نشانی www.killdisk.com است. با اجرای این نرم افزار وانتخاب گزینه slow,High Security برای گزینه Erase Method می توانید از پاک شدن اطلاعات روی هارد دیسک اطمینان داشته باشید. ازترمینال خط فرمان ودستور format نیز می توان برای پاک کردن اطلاعات استفاده کرد. از روش های سخت افزاری مانند خراب کردن هد هارددیسک در حال نوشتن اطلاعات یا سوزاندن مدارهای هارد دیسک برای اطمینان ازعدم دسترسی به اطلاعات می توانید استفاده کنید. برخی اوقات شرکت های ارائه دهنده خدمات کامپیوتری یا شرکت های بازیافت یا حتی شرکت های سازنده هارد دیسک و دیگر تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات نیز خدماتی برای نابود کردن اطلاعات روی هارددیسک ارائه می دهند. به عنوان مثال، در روزهای کریسمس در کشورهای اروپایی شرکت های سازنده هارددیسک، هارددیسک های قدیمی را از شما گرفته و درمقابل چشمانتان به مواد اولیه برای استفاده های دیگر تبدیل می کنند.

نظرات کاربران