چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

قصد خرید یکی از پردازنده های سری Athlon ll x4 و Phenom ll x4 را دارم، اما این سؤال برایم به وجود آمده که آیا فرکانس یکسان، این دو سری از پردازنده ها تفاوت چشمگیری با یکدیگر دارند؟ (با درنظر گرفتن این موضوع که پردازنده های سری Phenom ll به شش مگا بایت حافظه L3 مجهز هستند).

پاسخ :
اگر بخواهیم دریک جمله جواب این پرسش را بدهیم باید بگویم بله، اما این تفاوت کارایی تنها دربعضی نرم افزارهای قابل مشاهده است. براساس بررسی های انجام شده کارایی دو پردازنده Phenom ll x4 910 وAthlon ll x4 620 با فرکانس کاری 2/6 گیگاهرتز که روی مادربوردی با سوکت AM3 تست شده اند دربیشترین حد به 23 درصد می رسد. نکته جالب توجه این است که کارایی این دو پردازنده دربعضی از بازی های سه بعدی مانند Far cry و نرم افزار 3Dmark Vantage تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد و می توان ازآن چشم پوشی کرد. اما درنرم افزارهای فشرده سازی و برنامه PCmark Vantage که کارایی کلی سیستم را بررسی می کند، این تفاوت آشکارتر خواهد بود. با توجه به این موضوع پیشنهاد ما به شما این است که اگر قصد خرید سیستمی برای بازی و اجرای کارهای روزمره خود دارید، بهتر است به سراغ پردازنده های سری Athlon ll x4 بروید، اما در صورتی که تمایل به پردازش های محاسباتی پیچیده دارید، بهتر است به سراغ پردازنده های سری Phenom ll بروید.