چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

اهميت نظام اسلامى در شكل ايرانى آن چگونه است؟

پاسخ :
اهميت نظام اسلامى از لحاظ ابعاد ايرانى در چند چيز است: اولا (نظام اسلامى) صددرصد مردمى است. ثانيا محتوايش صددرصد محتواي مردمى و نقطه مقابل چيزي است كه قرن هاي متمادي كشور ما ازآن رنج برده بود؛ يعنى ايدئولوژي سلطنت و كارگزاران سلطنتى. شما هيچ مليتى را پيدا نمى کنيد كه بتواند چنين انگيزه هاي عميقى را در دلهاي تك
تك مردم به وجود آورد ثانيا يكايك آحاد مردم اين انقلاب و اين نظام را با همه ي وجود مطالبه و دنبال مي كردند. بى تفاوت ترين آدم ها در اين حركت سهيم بودند؛ اين در ابعاد ايرانى است.
اما در ابعاد اسلامى، يك مليت معمولا در داخل مرزهاي خود زندانى است. بيرون مرز، هيچ گونه ارزش و جاذبه و احترامى ندارد. اما نظام اسلامى در سرتاسر دنياى اسلام و هر جا كه مسلمانى وجود داشت در او هويت اسلامى و احساس شخصيت را زنده و احيا كرد، هم در افراد، هم در ملت ها. اقليت هاي مسلمان كه در دنيا متفرق بودند، احساس شخصيت كردند ملت هاي مسلمان به خصوص در منطقه ي خاورميانه و شمال آفريقا يعنى در واقع اجزاي امپراطوري متلاشى شده ي قديمى عثمانى كه سال هاي سال رنج استعمار را تحمل كرده بودند، احساس كردند كه مجددا نسيمى وزيده است.1
پی نوشت:
1. بيانات مقام معظم رهبري در سفر به استان اصفهان، سال 1382
منبع:www.khamenei.ir